Szöul ismét propagandaüzeneteket szór át a határon

InfoRádió / MTI
2016. január 7. 13:15
Dél-Korea bejelentette csütörtökön, hogy felújítja és "teljes hangerővel folytatja" hangszórós propagandaüzenetei közvetítését a határon át Észak-Koreába, válaszul arra, hogy Phenjan az előző nap végrehajtotta immár negyedik kísérleti nukleáris robbantását.

A dél-koreai elnöki hivatal szóvivője sajtóértekezletén elmondta, hogy péntek délben kezdik újra közvetíteni a propagandaszövegeket.

Észak-Korea korábban "közvetlen hadüzenetnek" nevezte a területére irányuló ellenséges propagandát, és megtorlással fenyegetett.

A dél-koreai hadsereg tavaly augusztusban leállította ezt a tevékenységét, miután Pak Gun Hje dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető legmagasabb rangú katonai tanácsadói a két ország közötti feszültség csökkentéséről állapodtak meg.

Észak-Korea szerdán bejelentette, hogy sikeres hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre. A nemzetközi közösség egyhangúlag elítélte a lépést, egyúttal pedig súlyos kételyeket fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy Phenjan valóban hidrogénbombát robbantott.