eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Navracsics megemlékezése a Charlie Hebdo elleni merénylet áldozatairól

A tavalyi párizsi terrortámadások áldozatai arra ébresztették rá Európát, hogy közösen kell cselekednie, határozottan kell küzdenie a megosztottság ellen, valamint nyitott és befogadó közösséggé kell válnia - írta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap szerkesztősége ellen csaknem egy éve elkövetett merénylet áldozataira emlékezve Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos szerdán Brüsszelben kiadott közleményében.

Az oktatásnak és közösségben megélt ifjúsági tevékenységeknek döntő szerepük van a közösségek létrejöttében, ezáltal a megosztottság megszüntetésében. Az unió szakbizottsága mind a 28 tagállammal együtt azon dolgozik, hogy az európai fiatalok megtalálják helyüket a társadalomban - hangsúlyozta az uniós biztos.

A szakbizottság elkötelezett a civil és szociális értékek támogatásában, ezért további támogatást biztosított a határokon átívelő oktatási és ösztöndíjprogramoknak a nemzetközi kapcsolatok erősítése érdekében.

Navracsics Tibor reményét fejezte ki, hogy ezek a lépések jövőt biztosítanak és képesek megakadályozni szélsőséges eszmék terjedését, a fiatalok radikalizálódását.

Tavaly január 7-én két szélsőséges iszlamista megtámadta a Charlie Hebdo című szatirikus francia lap párizsi szerkesztőségét, és megölt tizenkét embert, majd elmenekült. Egy nappal később egy harmadik iszlamista a francia főváros egyik külvárosában megölt egy rendőrnőt, majd január 9-én túszokat ejtett egy párizsi kóser élelmiszerboltban. A túszdráma négy halálos áldozatot szedett. A francia rendőrség még aznap végzett mindhárom elkövetővel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×