eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Pénzmosás gyanújával kutattak át egy boszniai bankot

Házkutatást tartottak egy boszniai bankban, mert az intézmény a gyanú szerint pénzmosásban vett rész - számolt be róla honlapján a Nezavisne Novine című napilap.

Az információk szerint a hatóságok a Pavlovic International Bank több irodájában vizsgálódtak "pénzügyi bűncselekmény" gyanújával. A boszniai ügyészség nem közölt részleteket, ám a pénzintézmény igazgatója elmondta: a hatóságok egy Milorad Dodiknak, a boszniai Szerb Köztársaság elnökének jóváhagyott hitel ügyében vizsgálódtak.

Ruzica Jankovic hozzátette, hogy a rendőrség már korábban is átkutatta a bankfiókokat, a tavalyi év novemberében már kikérték a szükséges dokumentumokat.

A boszniai elnököt egy ellenzéki párt jelentette fel belgrádi villájának vásárlási körülményeit vitatva. Milorad Dodik 2007-ben vásárolta az ingatlant a szerb fővárosban 750 ezer euróért, amelyre a Pavlovic International Banktól kapott hitelt, az összeget pedig később a bank tulajdonosa fizette vissza különböző, nem megnevezett szívességekért cserébe.

A boszniai elnök tagadta az őt ért ellenzéki vádakat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×