eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tovább csökkent a Németországba belépő menedékkérők száma

A hét végén is tovább csökkent a Németországba érkező menedékkérők száma a hétfőn megjelent hivatalos adatok szerint.

A határőrizetért felelős szövetségi rendőrség vasárnap 3136, szombaton 2650, pénteken 3426 illegális határátlépést regisztrált, így három nap alatt sem érkeztek annyian jogcím nélkül Németországba, mint szeptember eleje és november eleje között egy nap alatt. Abban az időszakban 10 ezer körül volt a naponta feljegyzett határsértések száma.

A naponta érkezők száma november 5-én haladta meg legutóbb a 10 ezres határt (akkor 10 485 illegális határátlépést jegyeztek fel), és november 8-án haladta meg legutóbb a 8 ezres határt (amikor 8381 illegális határátlépést regisztráltak), azután pedig két héten keresztül rendre 7-8 ezer fő lépett be az országba jogcím nélkül.

Egy héttel ezelőtt, november 23-án 6718 illegális határátlépést regisztráltak, csütörtökön pedig 6561-et. A szövetségi rendőrség szerint a csökkenésből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, korai lenne trendfordulóról beszélni. A határsértések száma mindenekelőtt a görög-török tengeri határon télire fordult időjárás révén csökkent, és egyelőre nem lehet megmondani, hogy miként alakulhat a folyamat a következő hetekben - mondta a szövetségi rendőrség egy szóvivője újságíróknak a hatóság potsdami központjában.

Németországban drámaian fölerősödött a menekülthullám a Magyarországról induló menedékkérők beengedéséről szeptember 5-ére virradóra hozott döntés óta, az időközben eltelt szűk negyedévben több mint 500 ezer menedékkérő érkezett az országba. Ekkora tömeg érkezésére még nem volt példa a modern menekültügy 1953-ban kezdődött németországi történetében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×