eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Rendkívüli állapotot hirdettek Oklahomában

Rendkívüli állapotot hirdettek a nagy viharok és áradások miatt az amerikai Oklahoma szövetségi államban. Mary Fallin kormányzó az állam valamennyi, hetvenhét megyéjére kihirdette a rendkívüli állapotot. A kormányzói hivatal közleményben jelentette be, hogy helyi idő szerint vasárnap délután óta mintegy százezer lakásban nincs áram, az ónos eső és a fagy miatt ugyanis leszakadtak a vezetékek.

Hasonló ítéletidő tombol Kansasban és Texasban is. Texas északi vidékein szintén áradnak a folyók, az AP hírügynökség jelentése szerint árvíz-riadót rendeltek el. Viharok dúlnak más közép-nyugati államokban is, például Nebraskában, Iowában, Dél-Dakotában.

Az ítéletidő a Hálaadás Napján kezdődött, azon a nagy amerikai ünnepen, amikor mintegy negyvenhét millió amerikai kelt útra, hogy rokonaival, barátaival együtt ünnepeljen.

A hét végén egyébként Észak-Texasban nyolc ember vesztette életét az áradásokban, Kansasban pedig a csúszós-jeges utakon hatan szenvedtek halálos balesetet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×