Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Oroszország leállítja a török zöldségek és gyümölcsök importját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Oroszország "heteken belül" leállítja a török zöldségek és gyümölcsök importját, válaszul arra, hogy a török légierő a múlt héten lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai-török határ térségében.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök hétfőn azt mondta, hogy a büntetőintézkedés azért csak hetek múlva lép életbe, mert időt akarnak hagyni az orosz vállatoknak új beszerzési források felkutatására.

A miniszterelnök rámutatott arra, hogy az embargó egyelőre nem terjed ki a török ipari termékekre, mindazonáltal "a kormány szükség esetén a listát bármikor kiszélesítheti".

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton írta alá a Törökországot sújtó szankciókról szóló rendeletet. Ez megtiltja a charter repülőjáratokat Törökországba, miután az ott tartózkodó utolsó orosz turista is elhagyja az országot, az utazási irodák nem szervezhetnek turistautakat oda, és megtiltja bizonyos török áruk importját. A szombaton aláírt elnöki rendeletet bontotta ki hétfőn a miniszterelnök azzal a bejelentéssel, hogy pontosan milyen áruféleségekre vonatkozik az embargó.

Vlagyimir Putyin arról is döntött, hogy korlátozzák török vállalatok oroszországi tevékenységét, valamint török munkavállalók alkalmazását orosz cégekben. A jövő évtől pedig vízumkötelezettséget vezetnek be az Oroszországba utazó török állampolgárok számára.