Ez volt a hétfői ebéd a párizsi klímacsúcson

InfoRádió / MTI
2015. november 30. 21:18
Répaleves, szabadtartású csirkék húsa és biosajt is szerepelt a párizsi klímacsúcsra érkezett állami vezetőknek felszolgált hétfői ebéden, melynek négy fogását a legnevesebb francia séfek készítették, hogy a vendégek ízelítőt kapjanak a francia konyhaművészetből.

Az első fogás répaleves volt a Szajna torkolatvidékéről származó Szent Jakab-kagylóval, a főétel észak-franciaországi farmokon szabadon nevelt csirkék húsából készült. Ezután szavojai bio reblochon sajtot kínáltak. A hagyományos mogyorós-csokoládékrémes Paris-Brest desszert zárta a 75 perces ebédet.

A menüt öt francia sztárszakács, Yannick Alleno, Alexandre Gauthier, Nicolas Masse, Marc Veyrat és Christelle Brua alkotta, a fogásokat az Elysée-palota sevres-i porcelánkészletében szolgálták fel. Az itallapon bor, pezsgő és gyümölcslé szerepelt.