eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Már kétezren rekedtek a görög-macedón határon

Már mintegy kétezer ember rekedt a görög-macedón határ görög oldalán a macedón hatóságok intézkedései miatt - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli tudósításában.

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba, a többieket gazdasági bevándorlónak tekintik, és elutasítják továbbhaladásukat.

A tudósítás szerint a határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében rekedt kétezer ember többsége a békés megoldásban bízik, de néhány százan erővel is továbbmennének, ezt mutatta csütörtöki akciójuk is, amikor megpróbáltak átjutni az épülő kerítésnél és összetűztek a macedón rendőrökkel.

A macedón intézkedések miatt kevesebb bevándorló érkezik Szerbiába, és onnan tovább Horvátországba. A két ország határának szerbiai oldalán fekvő Sidből arról tudósított az M1 munkatársa, hogy a korábbi napi tízezer ember helyett az elmúlt napokban csak mintegy kétezren érkeztek. A migránsok a hideg időben nem a szabadban, hanem fűtött buszokon várják, hogy a horvát hatóságok vonattal továbbvigyék őket.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×