Felrobbantották az elnöki őrség buszát Tuniszban

InfoRádió / MTI
2015. november 24. 19:48
Robbantásos merénylet történt kedden a tunéziai elnöki őrség egyik autóbusza ellen az észak-afrikai ország fővárosában, a támadásban az elnöki gárda legalább tizenegy tagja meghalt - közölte a tuniszi belügyminisztérium.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a rendelkezésre álló információk szerint nincs magyar állampolgár a merénylet halálos áldozatai és a sérültek között. A tuniszi magyar nagykövetség folyamatosan tájékozódik, kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal.

Bédzsi Káid esz-Szebszi tunéziai elnök szükségállapotot rendelt el, és kijelentette, hogy országa háborúban áll a terrorizmussal. Az elnök tévés beszédében a nemzetközi közösség segítségét kérte és közös fellépést sürgetett a terrorral szemben.

A robbantás Tunisz központjában, a belügyminisztériumtól néhány száz méterre történt. Az őrség tagjai épp szálltak fel a buszra, hogy a külvárosban lévő elnöki palotába utazzanak. Egy biztonsági forrás szerint vélhetően az őrség egyik tagja hajtott végre öngyilkos merényletet.

Beszámolók szerint a robbantás helyszínét gépkarabélyokkal felfegyverkezett rendőrök lepték el, a környező utcákat lezárták.

Ez idén már a harmadik jelentősebb terrorakció Tunéziában. Júniusban egy terrortámadás 38 turista életét oltotta ki egy tengerparti hotelben, márciusban pedig 21 embert öltek meg fegyveresek a tuniszi Bardo múzeumban.