Tűz ütött ki egy chicagói felhőkarcoló ötvenedik emeletén

InfoRádió / MTI
2015. november 22. 10:37
Tűz ütött ki Chicago egyik legmagasabb, százemeletes felhőkarcolójának ötvenedik emeletén; a lángokat sikerült eloltani, és csak öten sérültek meg könnyebben, füst okozta bántalmaik vannak.

Az észak-amerikai nagyváros jelképének tartott, 344 - a rajta lévő antenna tetejéig 459 - méter magas John Hancock Center ötvenedik emeletén, a keleti szárnyon fekvő egyik lakás ablakaiból sűrű füst és lángok csaptak ki helyi idő szerint vasárnap délután. A tűz nem terjedt át az épület más részeire, de az érintett apartman teljesen kiégett, és a vele szomszédos lakásokból is ki kell költöztetni mindenkit.

A lángokat másfél óra alatt eloltották. A tűzoltóság szerint nem gyújtogatás okozta a tűzvészt, a lángok feltehetően a lakás hálószobájában keletkeztek.

Két sérültnek az állapota jó, háromnak pedig stabil.

A százemeletes épületben lakások, iroda- és üzlethelyiségek, illetve éttermek is vannak. A 94. emeleten éttermi kilátó van, amelyről lehet látni az egész várost és a Michigan-tavat is.

A John Hancock Center 1968-ban épült, és akkoriban ez volt a világ egyik legmagasabb épülete a New York-i felhőkarcolók mellett.