eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Az ENSZ átfogó cselekvési tervet készít a terrorizmus ellen

Az ENSZ a jövő év elején bemutatja a terrorizmus és a szélsőségesség elleni harc jegyében készülő átfogó cselekvési tervét - jelentette be vasárnap Ban Ki Mun, a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) Kuala Lumpur-i csúcstalálkozóján.

A világszervezet főtitkára együttműködésre szólította fel Oroszországot és az Egyesült Államokat a terrorizmus elleni harcban.

A csúcstalálkozón Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök hangoztatta, hogy a terrorizmussal csakis az ENSZ-re támaszkodva, az érintett országok összefogásával lehet felvenni a harcot. Barack Obama amerikai elnök leszögezte, hogy országa és szövetségesei megalkuvás nélkül fognak harcolni az Iszlám Állammal (IÁ), visszafoglalják a dzsihadista szervezet által elfoglalt területeket, felszámolják pénzforrásait és kézre kerítik a vezetőit.

Az ASEAN tagországai Kuala Lumpurban megállapodást írtak alá arról, hogy a szervezetet politikai és gazdasági közösséggé alakítják át.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×