eur:
393.89
usd:
368.2
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Brüsszelben a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség szintjét

A legmagasabb, negyedik szintre emelték a terrorfenyegetettség mértékét a belga fővárosban, Brüsszelben, egy küszöbön álló veszélyre hivatkozva - közölte szombaton a Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM).

A belga belügyminiszter felügyelete alatt álló testület tájékoztatása szerint a helyzet újabb elemzését követően jutottak erre a következtetésre. Ennek megfelelően Brüsszel körzetében "nagyon komoly" a terrorfenyegetettség mértéke. Ez a szint közvetlen veszélyt is jelent.

Az OCAM november 17-én Belgium egész területén a korábbi kettes fokozatról emelte a "komoly" fokozatra a terrorfenyegetettség szintjét. Ezt Brüsszelben most tovább emelték a negyedikre.

Az intézkedés néhány órával azt követően lépett hatályba, hogy a belga igazságszolgáltatás terrorizmussal vádolt meg egy Belgiumban őrizetbe vett személyt a Párizsban november 13-án történt, 130 halálos áldozatot követelő terrormerényletekkel összefüggésben. Nevét nem hozták nyilvánosságra, és ő már a harmadik ember, akit a párizsi eseményekkel kapcsolatban vád alá helyeztek.

Az OCAM felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy kerüljék el azokat a helyeket, ahol nagyobb számban csoportosulnak emberek, ezek között említették a pályaudvarokat és reptereket, valamint a különböző zenei rendezvényeket, koncerteket, a közösségi közlekedési eszközöket, továbbá a nagy bevásárló központokat. A testület egyben kérte a lakosságot, hogy segítsék a biztonsági ellenőrzések végrehajtását.

Az ország többi területén maradt a harmadik szintű besorolás - közölte az OCAM.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×