A feltételezett fő szervező részt vehetett a párizsi támadásokban

InfoRádió / MTI
2015. november 21. 05:52
A párizsi merényletek feltételezett fő szervezője, Abdelhamid Abaaoud használhatta a merénylők autójában talált három gépkarabély egyikét, amivel a kávéházak teraszán ülő emberekre adtak le lövéseket - közölte pénteken egy, a vizsgálathoz közelálló forrás.

Abaaoud ujjlenyomatát azonosították a fegyveren, ami megerősíti azt a feltételezést, hogy a belga-marokkói dzsihadista közvetlenül részt vett a 130 halálos áldozattal járó merényletekben.

A belga rendszámú, fekete színű Seat gépkocsit vasárnap reggel találták meg a francia főváros Montreuil nevű elővárosában. A járműben három Kalasnyikovot is találtak a rendőrök. Az előváros térfigyelő kamerája rögzítette Montreuil Abdelhamid képét november 13-án az autóhoz közeli területen.

A rendőrség szerdán rajtaütött a francia főváros Saint-Denis nevű negyedében a támadók egyik lakásán, ahol később a romok között azonosították Abaaoud holttestét.

Az eddigi hivatalos közlések szerint a múlt pénteki párizsi merényletsorozatot hét helyszínen három terroristakommandó követte el, a támadásoknak 130 áldozata volt, mintegy 350-en megsebesültek.