Hondurasban elfogtak öt szíriait, hamis útlevéllel

InfoRádió / MTI
2015. november 19. 07:58
A hondurasi hatóságok szerdán azt közölték, hogy letartóztattak öt szíriai férfit, akik a múlt héten hamisított görög útlevéllel érkeztek Tegucigalpába. A rendőrség közlése szerint ez az első ilyen eset a közép-amerikai országban.

 Az öt szíriai fiatalembert kedd éjjel vették őrizetbe, miután Costa Ricából a hondurasi főváros, Tegucigalpa nemzetközi repülőterére érkeztek. A hatóságok a lopott görög úti okmányok miatt kiadott Interpol-riasztás alapján tartóztatták őket fel - közölte Anibal Baca, a rendőrség szóvivője.

Baca szerint a nemzetközi rendőri szervezet Szíria óta követte a szíriai csoport nyomát, Libanonon és Törökországon, majd Brazílián, Argentínán és Costa Ricán át, egészen Hondurasig. Ugyanakkor nem utal semmilyen jel sem arra, hogy a lopott úti okmányokkal való visszaélésen kívül bármi más bűncselekménnyel gyanúsíthatóak lennének.

A csoport saját bevallása szerint az Egyesült Államokba akart eljutni San Pedro Sula, Honduras második nagyvárosának érintésével, ahonnan közvetlen repülőjáratok indulnak Los Angelesbe, Houstonba és Miamiba.

Honduras bevett állomása az Egyesült Államokba igyekvő migránsoknak, a lopott útlevelekkel azonban aligha juthattak volna be az országba.

Egy hatodik szíriai pénteken került rendőrkézre Tegucigalpában, őt repülőgéppel a szomszédos Salvadorba toloncolták vissza.