eur:
394.05
usd:
369.37
bux:
65214.53
2024. április 19. péntek Emma

Véget ért a molenbeeki rendőri akció, senkit sem tartóztattak le

Véget ért a legújabb rendőri akció Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében, a műveletben senkit sem tartóztattak le - közölte a belga szövetségi ügyészség.

Délelőtt a hatóságok egy embert őrizetbe vettek, s az a hír is felröppent, hogy a pénteki párizsi vérengzéssel összefüggésben körözött Salah Abdeslamot is elfogták, de a belga ügyészség ezt később cáfolta. Azt viszont elismerte a vádhatóság, hogy a molenbeeki művelet célja Abdeslam kézre kerítése volt.

A férfi ellen Belgium vasárnap adott ki nemzetközi elfogatóparancsot, és a francia rendőrség is körözi a pénteki párizsi vérengzéssel összefüggésben.

A jelentős muszlim közösségnek otthont adó Molenbeekben szombaton vették kezdetüket a rendőri akciók, melyek során a hét végén 7 embert vettek őrizetbe. Közülük öten ma kiszabadultak, köztük Abdeslam testvére, Mohamed is.

A kerülettel kapcsolatban a belga belügyminiszter a hét végén közölte: "kitakarítja" Molenbeeket, miután most már több terrortámadás elkövetőjéről derült ki, hogy megfordult a városrészben. Lakott itt például a brüsszeli zsidó múzeumnál 2014-ben végrehajtott lövöldözés vádlottja, a Hollandiából Franciaországba tartó expresszvonaton idén lefegyverzett támadó, azok, akik 2001 szeptemberében meggyilkolták az afganisztáni tálibok ellen harcoló Ahmad Sah Maszúdot, valamint a 2004-as madridi terrortámadások egyik kitervelője is egy rövid ideig.

Vaklármának bizonyult ugyanakkor az a bombariadó, amely miatt az uniós intézményektől nem messze zártak le egy utcát Brüsszelben.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×