Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Beszüntették a körözést Észak-Olaszországban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olasz hatóságok bejelentették, hogy beszüntették egy francia állampolgár és egy fekete színű Seat Ibiza típusú személyautó körözését a Franciaországgal határos Piemonte tartományban és az egész észak-olaszországi térségben. Azt feltételezték, hogy a párizsi merényletek egyik elkövetőjéről lehet szó.

A torinói idegenrendészet parancsnok-helyettese közölte, semmi nem alapozza meg azt a feltételezést, hogy a körözött férfi és gépkocsi átlépett volna a francia-olasz határon és olasz területen tartózkodna. Ezért az olaszországi körözést visszavonták. Francia források szerint a szóban forgó Seat autót már Párizs közelében megtalálták.

A Franciaország által kiadott korábban nemzetközi körözés az összes szomszédos államra érvényes volt. Olaszországban először Piemonte autósztrádáin és más útjain, valamint a Torinót övező körgyűrűn vezettek be fokozatos ellenőrzést, majd egész Észak-Olaszországra kiterjesztettek.

A körözött személy egy 32 éves francia állampolgár, Baptiste Burgy. A keresett gépkocsi rendszámát is nyilvánosságra hozták.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter korábbi bejelentései szerint az olasz-francia határon már közvetlenül a péntek esti párizsi merényletek után megerősítették a határellenőrzést. Ugyanakkor olasz ellenzéki politikusok azt állították, hogy a határmenti Ventimigliában még szombaton is teljesen szabad volt az autóval való átkelés bármilyen ellenőrzés nélkül.