eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Beszüntették a körözést Észak-Olaszországban

Az olasz hatóságok bejelentették, hogy beszüntették egy francia állampolgár és egy fekete színű Seat Ibiza típusú személyautó körözését a Franciaországgal határos Piemonte tartományban és az egész észak-olaszországi térségben. Azt feltételezték, hogy a párizsi merényletek egyik elkövetőjéről lehet szó.

A torinói idegenrendészet parancsnok-helyettese közölte, semmi nem alapozza meg azt a feltételezést, hogy a körözött férfi és gépkocsi átlépett volna a francia-olasz határon és olasz területen tartózkodna. Ezért az olaszországi körözést visszavonták. Francia források szerint a szóban forgó Seat autót már Párizs közelében megtalálták.

A Franciaország által kiadott korábban nemzetközi körözés az összes szomszédos államra érvényes volt. Olaszországban először Piemonte autósztrádáin és más útjain, valamint a Torinót övező körgyűrűn vezettek be fokozatos ellenőrzést, majd egész Észak-Olaszországra kiterjesztettek.

A körözött személy egy 32 éves francia állampolgár, Baptiste Burgy. A keresett gépkocsi rendszámát is nyilvánosságra hozták.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter korábbi bejelentései szerint az olasz-francia határon már közvetlenül a péntek esti párizsi merényletek után megerősítették a határellenőrzést. Ugyanakkor olasz ellenzéki politikusok azt állították, hogy a határmenti Ventimigliában még szombaton is teljesen szabad volt az autóval való átkelés bármilyen ellenőrzés nélkül.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×