Az Anonymus hackercsoport háborút hirdetett az Iszlám Állam ellen

InfoRádió / MTI
2015. november 16. 16:46
Háborút hirdetett az Anonymus nemzetközi hackercsoport az interneten közzétett egyik videoüzenetében az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellen, amely magára vállalta a 129 halálos áldozattal járó múlt pénteki párizsi támadásokat.

Az IÁ szélsőségesei "patkányok" és a hackercsoport le fogja vadászni őket - hangoztatta a videón egy Guy Fawkes maszkot viselő férfi. "Ezek a támadások nem maradhatnak büntetlenül. Az eddigi legnagyobb műveletünket fogjuk ellenetek megindítani. Sok hackertámadásra számítsatok. A háború meg lett hirdetve. Készüljetek. Nem bocsájtunk meg és nem felejtünk" - mondta a franciául beszélő férfi, aki nem közölt részleteket a tervezett számítógépes támadásokról.

Az Anonymus egy XVII. századi nagy-britanniai összeesküvőt, Guy Fawkes-t választotta szimbólumává. A nemzetközi hackercsoport 2004-ben alakult a világháló cenzúrája ellen, és azóta több kibertámadást is végrehajtottak aktivistái. Az idén januárban, ugyancsak Párizsban végrehajtott merényleteket követően az Anonymus már bejelentette, hogy az IÁ és az al-Kaida szélsőségesei ellen kibertámadásokat tervez.