eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Németországban tűz ütött ki egy menekültszállásnak szánt épületben

Tűz ütött ki vasárnapra virradó éjjel egy menekültszállásnak szánt épületben a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi Trassenheidében.

A tengerparti üdülőhelyen egy kétszintes, négylakásos ház égett ki. Az épületben 15 menedékkérőt akartak elhelyezni a jövő héten, de a ház a tűz miatt lakhatatlanná vált. A tűz oka egyelőre ismeretlen, az ügyet a tartományi bűnügyi rendőrség vizsgálja.

Közben a szövetségi kormány a Mitteldeutsche Zeitung című lap vasárnapi beszámolója szerint felkérte a tartományi kormányokat, hogy erősítsék meg a menedékkérőket befogadó állomások, szállások védelmét, mert előfordulhat, hogy a párizsi merényletek hatására szélsőjobboldali csoportok támadásokat követnek el a befogadóállomások, otthonok ellen.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) legutóbbi adatai szerint az idén október végéig 600 különböző fajtájú atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ezek túlnyomó többsége - 543 eset - szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmény.

A feljegyzett esetek között 95 erőszakos bűncselekmény van, és 49 gyújtogatásos támadás történt szállások, befogadóállomások ellen.

Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter szombaton bejelentette, hogy az eddiginél is szorosabb megfigyelés alá vonták a veszélyes, erőszakra hajlamos szélsőséges iszlamistákat és azokat a szélsőjobboldaliakat is, akik a hatóságok megítélése szerint "reagálhatnak" a párizsi merényletekre.

A francia fővárosban péntek éjjel elkövetett támadássorozatban legkevesebb 129-en meghaltak és 350-en megsebesültek. A merényleteket magára vállalta az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×