Nem szabad törölni az Európa-bajnokságot a szervezők szerint

InfoRádió / MTI
2015. november 15. 12:25
A pénteki párizsi merényletek után megnőtt a kockázati szint, ennek ellenére meg kell tartani a jövő évi franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságot a szervező bizottság elnöke szerint.

Jacques Lambert szombaton az RTL rádiónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta: mindent megtesznek majd azért, hogy a június 10. és július 10. között sorra kerülő Eb-t a lehető legnagyobb biztonságban rendezhessék meg.

"A kockázat már januárban egy szinttel megnőtt, s ez most még magasabbra szökött" - mondta Lambert utalva az év elején szintén Párizsban történt terrorista támadásra. Mindemellett azt is megemlítette, hogy a stadionokban a biztonsági intézkedések jól működnek, ugyanakkor lényegesen nagyobb a veszély az utcákon, ott, ahol spontán gyülekeznek az emberek. "Ha fontolgatnánk a 2016-os Európa-bajnokság törlését, azzal azt a játékot játszanánk, amit a terroristák akarnak" - mondta.

Pénteken késő este több helyszínen követtek el terrortámadást a francia fővárosban, a többi között a Stade de France stadionnál, amelyben éppen a francia és a német labdarúgó-válogatott vívott barátságos mérkőzést.

Francois Hollande államelnök az Iszlám Állam dzsihadista szervezet által elkövetett háborús tettnek nevezte a párizsi merényletsorozatot, amelynek a legfrissebb jelentések szerint 129 halálos áldozata és jóval több mint 300 sebesültje van, több mint nyolcvan ember állapota válságos.