eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Olasz lapok "iszlamista öldöklésről" írtak

Háború Párizsban címmel jelent meg szombaton a Corriere della Sera legnagyobb példányszámú olasz napilap.

Az éjszaka írt vezércikk szerzője a Párizsban történt merényleteket az emberiség ellen a "barbár" világ által intézett támadásnak nevezte.

A balközép La Repubblica arra emlékeztetett, hogy a Párizs szívében elkövetett merényletek egy nappal azután történtek, hogy bejelentették, hogy Szíriában amerikai rakéta végzett az Iszlám Állam (IÁ) Dzsihád John névvel ismert brit állampolgárságú tagjával, aki több nyugati túszt lefejezett.

A La Stampa szerint a párizsi merényletek "új fejezetet nyitottak az IÁ elleni háborúban". Az újság hangsúlyozta, hogy a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport vasárnapi törökországi csúcstalálkozójának éppen ez lehet a kiemelt témája.

Az Il Messaggero római napilap "iszlám öldöklésről" írt, megjegyezve, hogy az IÁ dzsihadistáinak Twitter-üzenetei szerint Párizs után Róma városa következik.

A jobbközép Libero "Mocskos iszlamisták" címmel jelent meg. Az újság szerint a Nyugat nem értett meg semmit, és mindent elrontott, ami az IÁ-val szembeni fellépést illeti, és ezzel Európában mindenkit veszélynek tett ki. "Mindannyian veszélyben vagyunk" - írta az olasz lap.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×