A magyar pártok részvétnyilvánítása

Infostart
2015. november 14. 09:07
A magyar parlamenti pártok mindegyike részvétet nyilvánítot.

A FIDESZ közleménye:
Párizs gyásza és félelme ma minden európaié. Magyarország kormányzó pártja a magyar emberekkel együtt osztozik az áldozatok hozzátartozóinak és az egész francia nemzet fájdalmában. A terror és a tömeges gyilkosságok nem maradhatnak következmények nélkül.

A KDNP őszinte együttérzését fejezi ki a párizsi merényletben elhunytak hozzátartozóinak. A véres események egyértelműen mutatják, hogy közös európai fellépés szükséges a terroristák megfékezésére. A KDNP csatlakozik a Tranzit közösség felhívásához, és szombat este 6 órakor gyertyagyújtással emlékezik meg az áldozatokról a budapesti Szent István-bazilikánál.

AZ MSZP közleménye:

Mély megdöbbenéssel értesültünk a Párizst ért szörnyű terrortámadásról. Õszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak, a több száz sebesültnek pedig mielőbbi felépülést kívánunk. Az ilyen és ehhez hasonló gaztettek megelőzéséhez a világ polgárainak összefogására van szükség, a döntéshozóknak pedig - politikai és vallási nézeteiktől függetlenül - sürgősen cselekedniük kell, hogy megállíthassuk a fanatikusokat, az őrült gyilkosokat. A terrorizmus elleni mind intenzívebb és hatékonyabb küzdelem az Európai Unió közös feladata is, mindannyiunk közös érdeke, és egyik tagállam sincs egyedül ebben a küzdelemben.

A JOBBIK közleménye:

A Jobbik együttérez a francia nemzet fájdalmával. Sajnos bekövetkezett az, amitől hónapok óta tartottunk. Ugyan még keveset tudunk a merényletek konkrét hátteréről, de a döbbenet és a gyász érzése után Európának több dolgot újra kell gondolnia.

A DK közleménye:

Egyszerre megrendítő és felháborító a tegnap éjszaka elkövetett párizsi terrortámadás. A legkevesebb, hogy a gyászban osztozunk az áldozatok hozzátartozóival, barátaival, a francia néppel. Szinte lehetetlen nem gyűlölettel válaszolni a gyűlöletre, de mégis meg kellene próbálni, hogy emberek maradjunk. 2015. november 13-ája Európa szeptember 11-éje lesz. Szinte minden meg fog változni. Csak rajtunk múlik, hogy az elkerülhetetlenül bekövetkező változások emberibbé, jobbá teszik-e Európát, vagy mi is a gyűlölet martalékaivá válunk. A döntés is, a felelősség is a miénk.
Arra kérjük honfitársainkat, hogy a gyász és a részvét kifejezéseként a budapesti francia nagykövetség előtt (1062 Budapest, Lendvay utca 27.) gyújtsanak gyertyát, mécsest az áldozatok előtti tisztelgés jeleként, hajtsanak fejet az ártatlanul meggyilkoltak előtt.