Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Késsel támadtak egy ortodox zsidó férfira Milánóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tíz késszúrással megsebesítettek egy ortodox zsidó férfit Milánóban. Az ismeretlen elkövető arcát elfedve támadt - jelentette csütörtök este a milánói zsidó közösség.

Az olasz városban élő zsidókkal szembeni eddigi legsúlyosabb támadásnak nevezte a történteket Raffaello Besso, a milánói zsidó közösség társelnöke.

A közösség hivatalos honlapja (mosaico-cem.it) beszámolója szerint az ortodox fiatalembert egy kóser étterem előtt megközelítette egy fejét kapucnival elfedő férfi, és rátámadt. A tíz késszúrás többsége a férfi arcát érte. Az elkövető ezek után elmenekült a helyszínről.

Az olasz terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos) az utcai kamerák felvételeinek segítségével igyekszik azonosítani a támadót. Olasz hírügynökségi beszámolók szerint a szemtanúk egy része olaszul hallotta kiáltani az elkövetőt, mások szerint a támadó arab volt. A sérültet kórházba szállították, állapota nem súlyos. Az ortodox férfi egy afgán származású rabbi rokona.

Ruggero Gabbai, a milánói zsidó közösség tagja és az olasz kormányt vezető Demokrata Párt (PD) képviselője szerint a támadás az utóbbi hónapokban Párizsban és a Közel-Keleten történt esetekre emlékeztet, amelyekben szintén zsidókat késeltek meg. Ruth Dureghello, a római zsidó közösség elnöke kijelentette, hogy a Milánóban történtek az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezet felhívásainak következményei, amelyek a világ minden részén a zsidóellenes támadásokat hirdetik.