Vádat emeltek egy spanyol kokaincsempész ellen

InfoRádió / MTI
2015. november 11. 11:49
Vádat emelt az ügyészség egy spanyol férfi ellen, aki egy hátizsákban, valamint egy bőröndben elrejtve 4,5 kilogramm kokaint csempészett Magyarországra - közölte a Fővárosi Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint a 46 éves spanyol férfi a spanyolországi Malagában megismerkedett egy emberrel, aki a nehéz anyagi körülmények között élő vádlottat rávette arra, hogy 5 ezer euró ellenében nagy mennyiségű kokaint szállítson Dél-Amerikából Európába.

A vádlott ezután először Hollandiába utazott, ahol megkapta a szükséges instrukciókat, átvette tőle a repülőjegyeket és a költségei fedezésére biztosított készpénzt, majd onnan továbbutazott Brazíliába. Itt a további bűntársaktól átvette a hátizsák hátfalába és egy kisméretű bőrönd oldalfalába rejtett, csaknem 4,5 kilogramm kokaint, amivel március 1-jén Dubaj érintésével Budapestre utazott. A megállapodás szerint itt a megbízója - akinek személyét nem sikerült felderíteni az eljárás során - telefonon keresztül látta volna el őt további utasításokkal.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér zöld folyosóján azonban a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a férfi poggyászának átvizsgálása során megtalálták a kábítószert.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával vádolja.