eur:
392.84
usd:
368.26
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tucatnyi brit gép vár az Egyiptomban rekedt turisták hazaszállítására

Tizenegy üres brit utasszállító repülőgép várakozik készenlétben Cipruson, amelyekkel vélhetően az egyiptomi Sarm-es-Sejk városában rekedt brit turistákat tervezik hazaszállítani - közölték a ciprusi légi közlekedési hatóságok szombaton.

A brit kormány szerdán átmenetileg leállította a légi forgalmat Nagy-Britannia és Sarm-es-Sejk között, miután hírszerzési információi szerint vélhetően terrorcselekmény okozta a vörös-tengeri üdülővárosból felszállt orosz gép múlt heti katasztrófáját.

Pénteken ugyan megindult a Sarm-es-Sejkben rekedt mintegy 20 ezer brit turista hazaszállítása, de a művelet káoszba fulladt, miután az egyiptomi hatóságok jelentősen korlátozták a felszálló gépek számát, és a tervezett 29 helyett csak 8 járat indult. A korlátozásokat azzal indokolták, hogy a brit légitársaságok - poggyászba rejtett pokolgépektől tartva - megtagadták az utasok csomagjainak hazaszállítását, az üdülőközpont repülőterének termei viszont nem adnak lehetőséget 120 tonnánál több visszamaradt csomag tárolására.

A ciprusi reptéri hatóságok szerint nyolc brit gép töltötte az éjszakát üresen Lárnaka repterén, további három pedig Páfosz légi kikötőjében.

A reptéri hatóságok szerint a gépeket a brit turisták hazaszállítására használhatják, ha erre lehetőség nyílik majd.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×