eur:
395.04
usd:
366.09
bux:
65602.36
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Átszakadt egy zagytárazó Brazíliában, sokan meghaltak

Átszakadt egy zagytározó fala Brazíliában csütörtökön, a balesetben médiajelentések szerint több mint egy tucatnyian meghaltak és csaknem félszázan eltűntek.

A baleset Minas Gerais szövetségi államban, a Rio de Janeirótól mintegy 300 kilométerre északra lévő Mariana város közelében történt, ahol a Samarco vasércbányászati cég egy nagy zagytározójának a fala szakadt át. A zagytározó a külszíni fejtés melléktermékeként keletkezett üledék és víz megtartására szolgált.

A Globo médiacsoport G1 nevű hírszolgálatának értesülései szerint a balesetben 15 vagy 16 ember vesztette életét és 45-en eltűntek. Televíziós felvételek szerint az átszakadt tározó környékét víz és sár lepte el, számos nagy munkagépet felborított a kiömlő üledék.

A délkelet-brazíliai Minais Gerais állam tűzoltósága azt közölte, hogy számos mentőcsapatot vezényeltek a helyszínre, és a helyi lakosokat otthonuk elhagyására szólították fel, ugyanakkor az áldozatok számáról eddig nem közöltek hivatalos információkat.

A baleset Mariana város központjától 25 kilométerre történt. A tározó környékén jelentések szerint a Samarco több száz dolgozója lakik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×