eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nem mérséklődik a migránsáradat a balkáni útvonalon

Nem mérséklődik a migránsáradat a balkáni útvonalon, Horvátország pedig továbbra is szakadatlanul szállítja a menedékkérőket a szerb-horvát határról Szlovéniába - jelentette a horvát közszolgálati rádió csütörtökön.

A zágrábi belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta Horvátországban 326 ezer migránst vettek nyilvántartásba. Többségük illegálisan lépte át a szerb-horvát határt, és többnyire Bapska körzetében léptek horvát területre. Szerdán mintegy 8 ezren érkeztek az országba, csütörtökre virradóra pedig újabb 1048 ember lépte át a szerb-horvát határt.

Szerdán hat vonat indult a szerbiai Sidről a horvátországi Bródba (Slavonski Brod), tele migránsokkal, akiket regisztráltak a horvát hatóságok, majd néhány órán belül továbbszállították őket a szlovéniai Dobovára.

Sajtóértesülések szerint a horvát adófizetőknek napi 2 millió kunába (86 millió forint) kerül a migránsok ellátása és szállítása.

Szlovéniában - a legfrissebb ljubljanai adatok szerint - október közepe óta 149 464 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Hétfőn 8568, kedden 5591, szerdán 7693, csütörtökön 12 óráig újabb 3374 migráns lépte át a horvát-szlovén határt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×