eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Megkezdődött a lezuhant orosz utasszállító fekete dobozainak vizsgálata

Megkezdődött kedden az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító fekete dobozainak vizsgálata, a szakértők a katasztrófa okát próbálják felderíteni - közölte a kairói polgári repülésügyi minisztérium egyik illetékese.

A két készülék egyike a pilótafülkében elhangzottakat, a másik a repülési adatokat rögzíti - mondta a tisztségviselő.

Az orosz polgári repülésügyi hatóság, a Roszaviacija hétfőn azt közölte, hogy akkor kezdődhet meg a fekete dobozok vizsgálata, amikor megérkezik a helyszínre az elemzésben részt vevő összes szakember. A vizsgálatban Egyiptom és Oroszország mellett Franciaország és Németország -, ahol a gépet tervező és gyártó vállalat működik -, illetve Írország is részt vesz, mivel ott regisztrálták a repülőgépet.

Az AFP francia hírügynökség által megkérdezett szakértők szerint a fekete dobozok elemzése elhúzódhat, Alekszandr Neragyko, a Roszaviacija vezetője azt mondta, hogy egytől akár négy hétig is eltarthat.

Az egyiptomi Sarm-es-Sejk repülőterén a hatóságok vizsgálják az üzemanyagot, amellyel feltöltötték a gépet - tudatta a Misr Petroleum nevű vállalat, amely ellátja kerozinnal az észak-afrikai ország összes repülőterét. A TASZSZ orosz hírszolgálat arról számolt be, hogy az üzemanyag minőségét és a benne lévő adalékokat vizsgálják, s emellett kihallgatják annak a cégnek a képviselőit, amely az élelmiszert szállította a légitársaságnak.

A helyi sajtó szerint kedden tovább folytatták a holttestek utáni kutatást a katasztrófa helyszínén, a Sínai-félszigeten. Az egyiptomi kormányszóvivő szerint hétfő estig összesen 196 holttestet emeltek ki a roncsok közül. Hoszám Kávís az esetleges terrortámadással kapcsolatos találgatásokat visszautasította, és nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy egyes légitársaságok kitiltották gépeiket az érintett régió légteréből, ami hátrányosan érinti a gazdaság szempontjából létfontosságú idegenforgalmat.

A Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) orosz légitársaság repülőgépe az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyről indult Szentpétervárra, s a felszállás után 23 perccel zuhant le a Sínai-félszigeten szombat reggel. A gépen 217 utas - köztük 17 gyermek - és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki nem élte túl. Az áldozatok többsége orosz volt, de a gépen utazott négy ukrán és egy fehérorosz állampolgár is.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×