Megérkezett Szentpétervárra az áldozatok egy részének földi maradványait szállító orosz repülőgép

InfoRádió / MTI
2015. november 2. 08:51
Megérkezett Szentpétervárra hétfő reggel az az orosz repülőgép, amely az Egyiptomban történt légi katasztrófa halálos áldozatainak földi maradványait szállította.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának tájékoztatása szerint 144 áldozat maradványait szállították Szentpétervárra. A holttesteket a repülőtérről egy szentpétervári halottasházba vitték, ahol a nap folyamán azonosítják őket. Az áldozatok rokonai DNS-mintákat adtak a szentpétervári repülőtéren kialakított válságközpontban.

A Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) légitársaság repülőgépe az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyről indult Szentpétervárra, a felszállás után 23 perccel zuhant le a Sínai-félszigeten szombat reggel. Az Airbus A-321-es típusú gépen 217 utas - köztük 17 gyermek - és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki nem élte túl. Az áldozatok többsége orosz volt, de a gépen utazott négy ukrán és egy fehérorosz állampolgár is.

Hétfő este egy újabb orosz repülőgép indul Kairóból Szentpétervárra a többi halálos áldozat maradványaival - közölte Vlagyimir Szveteljszkij, az orosz katasztrófavédelem képviselője az egyiptomi fővárosban.

Az egyiptomi és orosz hatóságok azt közölték, hogy egyelőre nem áll módjukban megmondani, mi okozta az utasszállító repülőgép szerencsétlenségét.

Viktor Szorotcsenko, a légi katasztrófák kivizsgálását végző, moszkvai székhelyű államközi légügyi bizottság (MAK) vezetője kijelentette, hogy a repülőgép még a levegőben esett szét egyelőre ismeretlen okokból, és darabjai húsz négyzetkilométeres térségben szóródtak szét.