eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Áder János részvétét fejezte ki az orosz elnöknek

Részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, az Oroszországi Föderáció elnökének a Sínai-félszigeten szombaton történt repülőgép-szerencsétlenség miatt. Együttérzéséről biztosította a Sínai-félszigeten szombaton lezuhant orosz utasszállító repülőgép áldozatainak hozzátartozóit a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

Az orosz elnöknek címzett levelében Áder János azt írta: mély megrendüléssel értesült arról a szerencsétlenségről, amely szombaton reggel egy orosz légitársaság repülőgépét érte Egyiptomban, és melynek során az Oroszországi Föderáció kétszáznál is több állampolgára vesztette életét.

"Engedje meg, hogy az egész magyar nép nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétünket az áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak. Nagy fájdalmukban szívből együtt érzünk valamennyiükkel" - tette hozzá a köztársasági elnök.

Áder János az orosz elnököt biztosította arról is, hogy a tragédia e nehéz óráiban mély szomorúsággal osztozik Oroszország népének gyászában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium mély megdöbbenéssel értesült a tragédiáról - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

"Szeretnénk biztosítani az áldozatok hozzátartozóit arról, hogy ezekben a rendkívül nehéz órákban mellettük állunk, együtt érzünk velük" - írta a minisztérium.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×