eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megakasztották a migránsok áramlását Dániába

Láthatóan elbizonytalanította a Dánián keresztül Svédországba készülő illegális bevándorlókat az a fejlemény, hogy az utóbbi napokban a dán rendőrség fokozottan ellenőrzi a migránsokat a német határnál - közölte pénteken a berlini székhelyű Refugees Welcome nevű civil szervezet egyik képviselője.

Nicolas Jähring beszámolt arról, hogy a menekültek rendelkezésére bocsátott két különbusz csütörtök este ismét üresen érkezett meg Dániába a németországi Flensburgból. Hozzátette, hogy a migránsok a Dániába tartó vonatokra sem szálltak fel, és péntek délelőttre nagyjából 400-an gyűlhettek össze a flensburgi pályaudvar környékén.

Jähring szerint a dán rendőrök szerda óta egy Németországból indult buszt és két vonatot vizsgáltak át, és az azokon utazó menekülteket "regisztrációra kényszerítették". Bár a migránsok mindegyike Svédországba tartott, és a jegye is oda szólt, megkérdezték tőlük, hogy akarnak-e Dániában menedéket kérni. Aki igennel felelt, azt dániai táborokba vitték, míg a nemleges választ adókat visszaszállították Németországba - magyarázta a menekülteket segítő német szervezet képviselője.

A dán rendőrség eddig általában engedte, hogy a Svédországba tartó migránsok zavartalanul átutazzanak az országon, most azonban változtattak magatartásukon és elrettentő intézkedéseket tesznek - mondta Jähring. Az új helyzet miatt a Refugees Welcome a flensburgi pályaudvaron egyelőre leállította a menekültek átutazásához nyújtott segítséget, és tájékoztatja az embereket a dán rendőrség új hozzáállásáról.

A dán rendőrség viszont azt hangsúlyozta, hogy semmit sem változtatott az eddigi gyakorlatán. Egy szóvivő elmondta, hogy rutinellenőrzésekről van szó, amelyek már jó ideje rendszeresek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×