eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Merkel visszautasította Seehofer követelését

Angela Merkel német kancellár kedden visszautasította Horst Seehofer bajor miniszterelnök azon követelését, hogy az európai migrációs válsággal összefüggésben legkésőbb vasárnapig hagyjon fel az úgynevezett nyitott határok politikájával.

A kancellár Berlinben Juan Orlando Hernández hondurasi elnökkel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón a bajor kormányfő felszólítására vonatkozó újságírói kérdésre Seehofer neve említése nélkül azt mondta, hogy nem lehet "gombnyomással" megoldani a válságot.

Csak lépésről lépésre lehet haladni, és a "menekültek számát csak Törökországgal, Görögországgal és az EU-val együttműködve lehet csökkenteni". Mindenekelőtt a menekülthullámot kiváltó okok kezelésére kell összpontosítani - mondta.

Seehofer egy keddi lapinterjúban arra is felszólította Merkelt, hogy tárgyaljon Werner Faymann osztrák kancellárral. A német kormányfő ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy állandó kapcsolatban áll az osztrák partnerekkel.

Az egyeztetés folyamatos, így "ma is, holnap is és holnapután is" tárgyalnak a válságkezelésről - mondta Angela Merkel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×