eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem csökken a Horvátországba érkező migránsok száma

Nem csökken a Horvátországba érkező migránsok száma, az opatovaci ideiglenes sátortáborba továbbra is főleg a horvát-szerb határterületről, Bapska körzetéből érkeznek illegális határsértők - írta az Index.hr horvát híroldal szombaton.

A horvát belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe óta - amikor is a magyar-szerb zöldhatár lezárták - 229 890 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Pénteken 6881 ember érkezett Szerbiából.

A horvát hatóságok múlt hét péntek éjszaka óta próbálják lassítani a migránsáradatot, aminek következtében az illegális bevándorlók a horvát-szerb határ szerbiai oldalán is feltorlódtak. A horvát közszolgálati televízió beszámolója szerint reggel 1500-an várták Szerbiában, hogy beléphessenek Horvátországba.

A szlovén rendőrség adatai szerint pénteken 9500 migráns lépte át a szlovén-horvát határt, éjféltől szombat délelőttig pedig újabb 4189. Nagy részük illegálisan, a zöldhatáron keresztül érkezett Szlovéniába.

A magyar-horvát zöldhatár múlt hét péntek éjféli lezárása óta a horvát kormány vonatokon és buszokon a szlovén határra szállítja a migránsokat, és nem irányítja többé őket a horvát-magyar határra. Szlovéniában azóta 56 499 illegális bevándorlót regisztráltak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×