eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Svédország szigorítja a menedékkérőkre vonatkozó szabályokat

Svédország szigorítja a menedékkérők befogadására vonatkozó szabályokat, erről a kormánykoalíció és az ellenzék jelentős része pénteken állapodott meg.

Az Európába érkező menekültáradat hatására hozott szigorítások részeként a továbbiakban határozott időre szóló tartózkodási engedélyt állítanak ki a menedékkérőknek, bár egyesek, köztük a gyermekes családok kivételt képeznek ez alól.

Ezen túl a svéd hatóságok az eddigieknél rövidebb átfutási idővel fogják elbírálni a menedékkérelmeket, illetve hamarabb fogják kitoloncolni azokat, akiknek a kérelmét elutasították. A hivatali folyamatokat azért gyorsítják fel, hogy megfelelő mennyiségű szállást tudjanak biztosítani az újonnan érkezőknek.

Arról ugyanakkor nem született egyezség a kormányzó szociáldemokraták és zöldek, illetve a jobbközép ellenzék között, hogy ideiglenesen visszaállítsák a határellenőrzést Svédországban, bár ez is felmerült.

A megállapodást a bevándorlásellenes jobboldal és a kormány baloldali ellenzéke nem támogatta.

Előrejelzések szerint Svédországba idén 190 ezer menedékkérő érkezhet, jövőre pedig 170 ezer emberre számítanak. A menekültek nagy száma miatt az év végére 45 ezerrel több menedékkérő tartózkodhat az országban, mint amennyit el tudnak szállásolni a svéd hatóságok.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×