eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egész éjszaka érkeztek a migránsok Horvátországba

Még mindig nagy a migrációs nyomás Horvátország keleti határán, Bapska körzetében, amelynek szerb oldalára, Berkasovóra egész éjjel érkeztek a migránsok autóbuszokkal - írta az Index.hr internetes oldalán pénteken.

A horvát hatóságok csak kisebb csoportokban engedték be az országba a Közel-Keletről érkező bevándorlókat, majd az opatovaci sátortáborba szállították őket.

A horvát belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 222 501 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt.

Csütörtökön 6500 migráns érkezett az országba. Az opatovaci befogadóállomáson 3000 ember éjszakázott. A migránsokat vonattal és buszokkal folyamatosan szállítják a szlovén határra.

A horvát hatóságok múlt péntek éjszaka óta megpróbálják lassítani a migránsáradatot, aminek következtében az illegális bevándorlók a horvát-szerb határ szerb oldalán is feltorlódtak.

A szlovén rendőrség adatai szerint csütörtök 9339 migráns lépte át a szlovén-horvát határt, csütörtök nulla órától péntek délelőttig pedig újabb 4700. Nagy részük illegálisan, a zöldhatáron keresztül érkezett az országba.

A magyar-horvát zöldhatár múlt péntek éjféli lezárása óta a horvát kormány a szlovén határra szállítja a migránsokat, és nem irányítja többé őket a horvát-magyar határra. Azóta Szlovéniában 47 510 illegális bevándorlót regisztráltak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×