eur:
394.63
usd:
371.87
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az osztrák hatóságok feladták a spielfeldi tábor őrzését

Az osztrák hatóságok teljesen feladták a szlovén-osztrák határ melletti Spielfeldnél kialakított tranzittábor őrzését - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója pénteken.

A menekültek ugyanis több helyen megrongálták a tábor kerítését, és újra kitörtek a senki földjére, a spiefeldi határátkelő területére.

Az osztrák katonák és rendőrök több-kevesebb sikerrel azt próbálják megakadályozni, hogy a migránsok ellenőrizetlenül továbbmenjenek Ausztria belseje felé. Ennek ellenére sokan elindultak a 67-es úton Leibnitz irányába, illetve százak választották, a tábor mellett húzódó vasútvonal töltését a továbbhaladásra.

Délelőtt 11 órakor hangosbeszélőn felszólították a bevándorlókat, mindenki nyugodtan várjon arra, hogy buszokkal továbbszállítsák őket. Elsőként a családokat, a gyerekeket és az asszonyokat viszik.

Ugyanakkor folyamatosan érkeznek a migránsok a szlovén oldalon található Sentiljben kialakított táborból is.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt tapasztalta, sok menedékkérő tanácstalanul bolyong a két határátkelő között, és a szlovén katonák irányítják őket Ausztria felé, illetve meggátolják, hogy visszatérjenek Szlovéniába.

A határátkelőn egyetlen büfé működik, amely előtt hatalmas sorokban várakoznak a migránsok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×