eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Irak orosz légicsapásokat követel az Iszlám Állam ellen

Irakban a kormánykoalíció és befolyásos síita milíciák egyaránt azt sürgették a kormányfőtől, hogy kérje Oroszországtól az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ellen Szíriában folyó légicsapások kiterjesztését az ország területére - értesült szerdán hivatalos forrásokból a Reuters hírügynökség.

A parlament két tagja elmondta, hogy Haider al-Abádi miniszterelnökre "hatalmas nyomást" gyakorol a kormánykoalíció annak érdekében, hogy kérje Moszkva katonai intervencióját.

Joseph Dunford amerikai vezérkari főnök kedden iraki látogatása során valószínűtlennek nevezte, hogy Oroszország légi hadműveletet kezdjen Irakban az ott jelentős területeket elfoglaló dzsihadisták ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×