eur:
392.85
usd:
366.59
bux:
66310.22
2024. április 25. csütörtök Márk

Tüzelővel segíti a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján

Nehéz körülmények között élő száz család, továbbá idős és egyedülálló rászoruló téli tüzelővel való támogatását kezdte meg kedden Beregszászon az Ökumenikus Segélyszervezet helyi irodája, az Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ közreműködésével.

A segélyakció kapcsán Sáfi Csaba, az Ökumenikus Segélyszervezet program-koordinátora a sajtónak elmondta: a segélyszervezet a korábbi évekhez hasonlóan elkezdte a legrászorultabbak téli tüzelővel való támogatását Beregszászon és környékén.

Csütörtökön és az elkövetkező napokban 100 rászoruló, elsősorban sokgyermekes család és idős, valamint egyedülálló személy kap összesen mintegy másfél millió forint értékben tüzelőt - tette hozzá. Közlése szerint a családonként kiosztott 15 ezer forint értékű biobrikett néhány hétre biztosítja a rászorulók tüzelőanyag-szükségletét a hideg beállta után. Mivel a támogatottak között sok az idős és egyedülálló, az Ökumenikus Segélyszervezet vállalja a tüzelő házhoz szállítását is - emlékeztetett a program-koordinátor.

Kovács-Molnár Anita, az Advance munkatársa elmondta, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet másfél évtizede van jelen Kárpátalján, és számos segélyezési, rászorulókat támogató programot valósít meg az ukrajnai megyében beregszászi irodájának a közreműködésével. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi egy-másfél évben jelentős mértékben megnőtt Kárpátalján a hiányt szenvedő, főként sokgyerekes családok, egyedülálló nyugdíjasok, betegek aránya, így egyre többen fordulnak az Advance-hez segítségért.

Közölte, jelenleg a rászorulóknak leginkább tartós élelmiszerekre és tüzelőre van szükségük. Jövő héten a Nagyszőlősi, Munkácsi és Ungvári járásokban fognak élelmiszercsomagokat osztani a nehéz körülmények között élő családoknak az Advance adatbázisa alapján - jelezte a beregszászi iroda munkatársa.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×