eur:
392.41
usd:
365.88
bux:
66651.92
2024. április 25. csütörtök Márk

Két és félezer menekült várakozik átkelésre a szlovén tranzittáborban

Mintegy 2500 menekült várta kedden délután az osztrák határ menti Sentiljben, a szlovén hatóságok által kialakított tranzittáborban, hogy átkelhessen Ausztriába - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Eközben a határ osztrák oldalán található ugyanilyen táborban csak néhány száz migráns várat arra, hogy továbbszállítsák az osztrák nagyvárosokban kialakított befogadóállomásokra.

A szlovén tranzittáborba közben folyamatosan érkeznek a menekültek, a buszok ingajáratban közlekednek a horvát határ és az osztrák határ között.

A szlovén rendőrség tájékoztatása szerint mindig az osztrák hatóságoktól függ, hány menekültet indítanak el a szlovén oldalról az onnan csupán 400 méternyire lévő osztrák táborba.

Az eljárás a következő: az osztrákok telefonon közlik, hogy hány embert tudnak fogadni, szlovén oldalon pedig összeállítanak egy csoportot, és a migránsok átgyalogolnak a határon. Egyszerre általában 50-100 embert fogadnak az osztrákok.

A tájékoztatás szerint kedd reggeltől kora délutánig csupán mintegy 300 migráns kelhetett át Ausztriába, ugyanakkor hétfőn a 2500-at is meghaladta azok száma, akiket fogadtak az osztrák hatóságok.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a szlovén és az osztrák hadsereg katonái is segítik a menekültek ellátását, illetve az osztrák oldalon nagy erőkkel bővítik a tranzittábort.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×