eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Joe Biden is beszáll az amerikai elnökválasztási küzdelembe

Napokon belül Joe Biden alelnök is beszáll a 2016-os amerikai elnökválasztási küzdelembe. A demokrata forrásokra alapozott értesülést egyelőre nem erősítették meg.

Több amerikai televízió is hírt adott a jelenlegi alelnök lehetséges ambíciójáról, többek közt a Fox News is. Joe Biden akár már szerdán is bejelentheti elhatározását.

A CNN úgy értesült, hogy Biden munkatársai megkezdték a kampánystáb felállítását célzó felvételi beszélgetések előkészítését.

Megkérdezték a hírről az Egyesült Államok elnökét is, Barack Obama azonban egyelőre nem kívánta kommentálni az értesülést.

A Reuters brit hírügynökség és az Ipsos intézet hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása szerint tíz nap alatt 10 százalékpontot erősödött a demokrata elnökjelölt-aspiránsok mezőnyét vezető Hillary Clinton támogatottsága.

A felmérés szerint a demokrata szavazók 51 százaléka voksolna a volt first ladyre, 27 százaléka pedig Bernie Sandersre, a magát "demokratikus szocialistaként" jellemző vermonti szenátorra. Amíg Sanders tábora változatlan maradt, a vetélkedéstől mindeddig távol maradó Biden támogatottsága az október 9-én közölt eredményhez képest 6 százalékpontot gyengült, és 13 százalékra esett vissza.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×