eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla

Ferenc pápa a szentföldi erőszak beszüntetéséért imádkozott

Mély aggodalmát fejezte ki a Szentföldet sújtó feszültség és erőszak miatt Ferenc pápa vasárnap a római Szent Péter téren bemutatott szentté avatási misén.

Az egyházfő azért imádkozott, hogy a Szentföldön a "kormányzóknak és lakosoknak bátorságuk legyen szembeszállni az erőszakkal és konkrét lépéseket tenni az enyhülés érdekében".

Ferenc pápa az Istennek szentelt életet és a missziós világnapot ünneplő vasárnap az egyház két tagját és egy házaspárt avatott szentté. Az 1975-ben boldoggá avatott Vincenzo Grossi (1845-1917) olasz papot, a 2010-ben boldoggá avatott Isabel Salvat Romero spanyol szerzetesnőt (1926-1998), valamint Louis Martin és Zélie-Marie Guérin francia házaspárt, Lisieux-i Szent Teréz (1873-1897) szüleit, akiket 2008-ban avattak boldoggá. Ez volt az első alkalom, hogy egy házaspár tagjai egyszerre lettek szentek, mégpedig a családról szóló püspöki szinódussal egy időben.

A Szent Péter téren levő 65 ezer olasz, spanyol és francia hívő előtt Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy az egyház tagjai számára "összeegyezhetetlen az alázatos szolgálat a hatalom keresésével". Hozzátette, hogy éppen a szolgálat adja az egyház tekintélyét.

A katolikus egyházfő pápamobillal körbejárta a Szent Péter teret, megállította a járművet és leszállt, hogy a tömegben kerekesszékes mozgáskorlátozottakat köszöntsön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×