eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Törökország le fogja lőni a légterét megsértő gépeket

Törökország le fogja lőni a légterét megsértő harci repülőgépeket - közölte Ahmet Davutoglu miniszterelnök szombaton, egy nappal azután, hogy a NATO-tagország lelőtt egy ismeretlen eredetű drónt a szíriai határ mentén.

"Tegnap lelőttünk egy drónt. Ha egy repülő lett volna, ugyanezt tettük volna. Ismert az erre vonatkozó katonai szabályzatunk. Aki megsérti határainkat, azoknak megadjuk a szükséges választ" - mondta Davutoglu a kisebbségben kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) rendezvényén.

A török hatóságok továbbra sem azonosították a drónt, amelyet a légierő harci repülői pénteken lőttek le a szíriai határ közelében.

Az orosz védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy Szíriában állomásozó harci repülői közül mindegyik visszatért támaszpontjára, és hogy az orosz drónok is rendben működnek.

A Reuters brit hírügynökségnek egy amerikai tisztségviselő Washingtonban azonban azt mondta, hogy az Egyesült Államok gyanúja szerint a drón orosz gép volt. A nyilatkozó neve elhallgatását kérte, és - mint mondta - információja csak "előzetes", részletekkel pedig nem szolgált.

Oroszország nemrégiben kétszer is megsértette Szíriában bombázó harci repülőivel Törökország légterét, ami éles bírálatokat váltott ki mind Ankara, mind pedig a NATO részéről, amelynek Törökország is tagja. Emellett két további, azonosítatlan vadászgép is berepült Törökország területére az utóbbi hetekben Szíriából, ezek találgatások szerint a szír légierő gépei lehettek.

Az orosz védelmi minisztérium pénteken közölte, közvetlen kapcsolatba lépett a török fegyveres erőkkel az incidensek elkerülése végett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×