eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy amerikai azt kérte, a brit uralkodótól, hogy vegye vissza Amerikát

Annyira elege lett a washingtoni belpolitikai villongásokból egy amerikainak, hogy levélben kérte a brit uralkodót Amerika "visszavételére". Legnagyobb meglepetésére a brit királyi ház válaszolt, udvariasan közölve vele, hogy II. Erzsébet királynőnek nem áll módjában ismét brit gyarmati uralom alá hajtani az Egyesült Államokat.

A Daily Mail című konzervatív brit tömeglap szombati beszámolója szerint a meg nem nevezett amerikai kérvényezőt elsősorban a republikánusok elnökjelölt-aspiránsi mezőnyének viselkedése háborította fel, és ezért kérte a brit udvart arra, hogy állítsa helyre Nagy-Britannia uralmát a csaknem két és fél évszázada elvesztett egykori tengerentúli gyarmata felett.

A folyamodványra a levél küldője számára is teljesen váratlanul hivatalos válasz érkezett a Buckingham-palotából, a brit királyi család londoni hivatalából.

A királynő nevében írt, a királyi ház díszes címerét viselő levélben az üggyel foglalkozó udvari illetékes tudatja, hogy a levélíró kérését és kifejtett véleményét a palota "rögzítette". A kérvényező ugyanakkor bizonyára megérti, hogy a királynőnek semmiképpen sem áll módjában beavatkozni egy másik szuverén állam belügyeibe - olvasható a válaszlevélben.

A levélváltás felkerült a felhasználók által szerkesztett Reddit közösségi hírportálra, ahol rövid idő alatt csaknem 2,5 millióan tekintették meg. Több ezer hozzászólás is érkezett; köztük volt olyan, amely a levélírót hazaárulással vádolta.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×