A horvátországi Csáktornyára várják a Szerbia felől érkező migránsokat

InfoRádió / MTI
2015. október 17. 14:50
A horvát hatóságok - a tervek szerint - Csáktornyára, majd onnan Szlovénia felé szállítják a Szerbia felől érkező migránsokat azt követően, hogy Magyarország lezárta a magyar-horvát zöldhatárt - értesült a helyszínen szombaton az MTI tudósítója.

A csáktornyai pályaudvaron szombat délután vöröskeresztes aktivisták várták a migránsokat. Egyikük az MTI tudósítójának azt mondta: délután négy vagy öt órakor egy 1800 embert szállító szerelvény érkezik a horvát-szerb határról, Tovarnikból az állomásra.

Csáktornyán a tervek szerint 600 embert buszokra szállítanak, és közülük háromszázat a macelji, háromszázat pedig a muraszerdahelyi határátkelőn keresztül visznek Szlovéniába. A többiek várhatóan vonattal utaznak tovább Szlovéniába - közölte a horvát vöröskeresztes aktivista.

A muraszerdahelyi horvát-szlovén határátkelőnél semmilyen különleges intézkedés nem volt tapasztalható szombat délelőtt. A csáktornyai vasútállomáson ugyanakkor számos televíziós társaság közvetítőkocsikkal várja a migránsok érkezését.