Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megölte Zimbabwe legendás elefántját egy német vadász

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb emblematikus állatot lőtt ki Zimbabwében egy külföldi: három hónappal a Cecil nevű oroszlán elpusztítása után egy "nemzeti kincsnek" tekintett, ötvenévesnél idősebb, hatalmas elefánttal végzett egy német vadász - közölték egybehangzóan helyi források.

Az ország déli részen fekvő Gonarezhou Nemzeti Park büszkeségének számító elefánt akkora volt, hogy az agyarai szinte a földet súrolták - közölte Emmanuel Fundira, a zimbabwei szafariszervezők szövetségének elnöke.

"Soha nem láttunk még ilyen impozáns állatot. Akárcsak Cecil oroszlán, az elefánt is nemzeti kincsnek számított, amelyet óvni kellett volna, nem elpusztítani" - mondta Fundira.

Az elefántot a dél-afrikai határ közelében, a nemzeti park közelében fekvő egyik magánrezervátumban lőtték le.

Johnny Rodrigues, a ZCTF zimbabwei vadvédelmi szervezet szóvivője döbbenetének adott hangot az állat pusztulása miatt, és elmondta, hogy az elefánt agyarai 54 kilót nyomtak.

Július 1-én a fekete sörényéről ismert Cecil nevű oroszlánt lőtte le nyílpuskával egy amerikai fogorvos, Walter Palmer, a nyugat-zimbabwei Hwange Nemzeti Park közelében. Az amerikainak érvényes vadászati engedélye volt, amelyért 55 ezer dollárt fizetett, de a vadászterület tulajdonosának nem volt joga oroszlánvadászatot szervezni. A bíróság nem indított büntetőeljárást Palmer ellen, arra hivatkozva, hogy tudtán kívül követte el a jogsértést. A vadászat szervezője, Theo Bronkhorst ellen azonban megindult az eljárás, azzal a váddal, hogy nem akadályozta meg a jogsértő vadászatot.

Zimbabwe az orvvadászok "paradicsoma", akiknek főként orrszarvúak és elefántok esnek áldozatul. Októberben 26 elefántot mérgeztek meg ciánnal a dél-afrikai országban.