Két arab állam irányítja a francia politikát?

Infostart
2015. október 14. 08:11
Komoly érdeklődés kíséri Franciaországban Philippe de Villiers volt jobboldali pártalapító, illetve egykori európai parlamenti képviselő alig tíz napja megjelent könyvét.

"Eljött az ideje elmondanom, amit láttam"- ezt a címet viseli Philippe de Villiers volt jobboldali politikus 71 ezer példányban kiadott könyve, amelyben a szerző nemes egyszerűséggel azt állítja, hogy a francia politikai elit eladta magát Katarnak és Szaúd Arábiának, és politikájukat alapvetően ez a két muzulmán állam diktálja, az Egyesült Államok felügyelete alatt.

A 2014-ig európai parlamenti képviselőként is működő politikus azt mondja, könyvét azért írta meg, mert nem bírja tovább szemlélni Franciaország lassú, de elkerülhetetlen "halálát". Szerinte Francois Hollande jelenlegi köztársági elnök Franciaországból igyekszik egyfajta Koszovót kreálni, ahol a különböző etnikai és vallási közösségek előbb-utóbb egymást fogják öldökölni.

Az 1994-ben a Mozgalom Franciaországért nevű, a nemzeti szuverenitást előtérbe helyező politikai pártot megalapító Philippe de Villiers szerint eljött az ideje az ellenállás megszervezésének Franciaországban, mert a jelenlegi politikai elit a francia nemzet feladásán, és végső soron megsemmisítésén dolgozik.

A szerző könyvében megemlékezik arról, hogy 1996-ban találkozhatott Alekszandr Szolzsenyicin orosz Nobel-díjas íróval, aki akkor azt mondta neki: "az igazi ellenzékiek jelenleg ugyan keleten élnek, de eljön az idő, amikor Nyugat-Európában fognak megjelenni, szamizdatokat cipelve hónuk alatt." A neves író azt jósolta, ezek az ellenállók fogják elhozni a nyugati nemzetek számára az ébredést.

Philppe de Villiers könyvében számos francia államfőről, Jacques Chriac-ról, Francois Mitterand-ról, Nicolas Sarkozy-ről vagy éppen Francois Hollandre-ról mesél a nagyközönség számára újdonságnak számító történeteket. De kitér az Európai Unióra is, ennek kapcsán pedig úgy fogalmaz, hogy Brüsszelben "dühöng a korrupció".

Egyebek mellett emlékeztet arra, hogy a belga fővárosban nem kevesebb, mint 30 ezer lobbista ügyködik azért, hogy a közösségi parlamenti képviselők döntéseit "a kellő irányba befolyásolják", mindenféle kreatív módszerekkel, amelyekben természetesen a megvesztegetés és a zsarolás is benne foglaltatik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást