Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Munkácson páncéltörő rakétavetővel rálőttek egy üzletközpontra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismeretlen tettesek keddre virradóra kézi páncéltörő gránátvetővel (RPG) rálőttek Munkácson egy üzletközpontra; a támadásban senkinek sem esett baja, de az épületben károk keletkeztek - jelentette a mukachevo.net hírportál.

A támadásról az üzletközpont igazgatója értesítette a rendőrséget. A nyomozóhatóságok emberei a helyszínre érve megtalálták a páncéltörő rakéta repeszeit. A becsapódás következtében megrongálódott az épület ötödik emeletének három ablaka.

A hatóságok keresik a tetteseket, és lőfegyver használatával elkövetett garázdaság címén bűnvádi eljárást indítottak. Ezért a bűncselekményért háromtól hét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

Lengyel Zoltán munkácsi polgármester a 112. Ukrajina tévének nyilatkozva azt mondta, hogy a támadók Muha típusú RPG-t használtak. Felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajnában nagyon sok regisztrálatlan fegyver van illetéktelen kezekben. A városban a rendőrség fokozza a járőrözést, ami különösen fontos az október 25-én tartandó helyi választás miatt - tette hozzá.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy múlt pénteken a munkácsi cigánytáborban megöltek egy 18 éves romát, és emiatt zavargások robbantak ki. A gyilkosság fő gyanúsítottját, egy munkácsi képviselőjelöltet - aki az államfő, Petro Porosenko politikai tömbjéhez tartozó Szolidaritás pártnak a tagja - őrizetbe vették.

Július 11-én Munkácson három halálos áldozatot követelő súlyos összetűzés történt a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet emberei és Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrsége között, vélhetően a csempészpiac újrafelosztása körüli ellentétek miatt. A város melletti autóúton rendőrökkel vívott tűzharc után a PSZ mintegy tíz fegyverese a közeli erdőbe menekült. A hatóságok nagy erőket mozgósítottak, de nem tudták kézre keríteni őket, leszámítva azt a két embert, akik feladták magukat.