eur:
394.89
usd:
370.5
bux:
65153.4
2024. április 19. péntek Emma

FIFA - Johansson szerint senkinek sem szóltak Platini alkalmazásáról

Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke szerint sem a kontinentális szövetségnek, sem a nemzetközi szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának nem szóltak arról, hogy Joseph Blatter FIFA-elnök alkalmazta 1999 és 2002 között Michel Platinit, a jelenlegi UEFA-elnököt.

A FIFA etikai bizottsága által egyformán 90 napra felfüggesztett Blatter és Platini egybehangzóan azt állítja, hogy nem történt semmi törvénytelen, amikor a FIFA kétmillió svájci frankot fizetett 2011-ben Platininek. A FIFA-elnök értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott Platini.

Az UEFA-elnök pedig úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt, annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, s eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.

"Akkoriban tagja voltam a FIFA végrehajtó bizottságának és Blatternek mindenképpen értesítenie kellett volna minket erről a megbízásról, de nem tette" - nyilatkozott kedden a 85 éves svéd sportvezető. - "Komoly összegről van szó, mégis a sajtóban olvastam Platini szavait, miszerint szerződése volt a FIFA-val."

Johansson, aki 2007 után a kontinentális szövetség tiszteletbeli elnökeként jelen volt az UEFA végrehajtó bizottsági ülésein, azt is jelezte, hogy 2011-ben Platini nem szólt a FIFA-tól kapott pénzről.

"Tájékoztatnia kellett volna a bizottságot erről, én biztosan ezt tettem volna a helyében" - mondta el a véleményét Johansson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×