eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Bevándorlás - Incidens történt a horvátországi befogadóállomáson

Kisebb incidens történt a menekültek számára a kelet-szlavóniai Opatovacon felállított befogadóállomáson, amihez Ranko Ostojic horvát belügyminiszter szerint már hozzászoktak a rendőrök - közölte a horvát közszolgálati rádió vasárnap.

A befogadóállomáson kétszázzal több migráns tartózkodott, mint amennyit befogadni képes.

A horvát belügyminiszter a sajtónak úgy nyilatkozott: az ilyen kisebb összetűzések már megszokottak, és a rendőrség nagyon gyorsan kezeli tudja a helyzetet.

A különböző nemzetiségű menedékkérők között néha feszültség támad, főleg az afgánok erőszakosak - mondta, majd hozzátette: "ha helyet akarnak maguknak a sátorban, készek arra, hogy bárkit kidobjanak onnan".

Az opatovaci ideiglenes sátortábor 4-5 ezer ember befogadására alkalmas. Az utóbbi néhány napban azonban nőtt a szerb-horvát határt illegálisan átlépő migránsok száma, akiket a horvát hatóságok nagyon rövid időn belül vonattal és buszokkal a magyar határa szállítanak.

A horvát közszolgálati rádió helyszíni tudósítója szerint vasárnap délelőtt annyi busz érkezett a befogadóállomásra, hogy komoly dugó alakult ki az odavezető utakon.

A hideg és esős idő miatt egyre több beteg migráns is érkezik a menekülttáborba.

Durdica Ivkovic, az UNICEF programvezetője szombaton a sajtónak úgy nyilatkozott: a gyerekek súlyos légzőszervi megbetegedésekkel érkeznek, gyakori a bőrbetegség és a viszketegség is.

A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a szerb-magyar zöldhatár lezárása óta 154 766 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×