Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb késelés volt Izraelben, az elkövetőt őrizetbe vették

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy palesztin támadó megkéselt egy izraeli férfit szerdán Tel-Aviv közelében, az elkövetőt őrizetbe vették - közölte a helyi rendőrség.

A Ciszjordánia déli részén fekvő Hebron környékén élő támadó busszal érkezett a Tel-Avivhoz közeli Petah Tikva városának kereskedelmi negyedébe, s mihelyt leszállt a járműről, kést rántott és rátámadt áldozatára.

A rendőrség szóvivője elmondta, járókelők legyűrték, majd a helyszínre érkező rendfenntartók őrizetbe vették a harminc év körüli palesztin támadót.

Sajtójelentések szerint az áldozat egy 25 éves ortodox zsidó volt, akit könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

A hatóságok "nacionalista" indíttatású támadásról számoltak be.

Az utóbbi napokban palesztin fegyveresek meggyilkoltak négy izraelit, a biztonsági erők pedig három palesztint öltek meg ciszjordániai zavargásokban.

A felek közti feszültség legújabb kiéleződésének hátterében az áll, hogy a palesztinok vádjai szerint Izrael a korábbiaknál szigorúbb ellenőrzés alá akarja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, ahol fontos zsidó és muszlim szent helyek is találhatók. Az izraeli hatóságok két, palesztinok által elkövetett halálos merénylet után vasárnap két napra megtiltották a jeruzsálemi óvárosba, és ezáltal a Templomhegyre való belépést a ciszjordániai palesztinok számára.