eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Oroszország egyre nagyobb mértékben erősíti szíriai katonai jelenlétét

Oroszország egyre nagyobb mértékben erősíti szíriai katonai jelenlétét, hadihajókat, nagy hatósugarú rakétákat, valamint korszerű harckocsik által támogatott szárazföldi zászlóaljat küldött az országba - mondta szerdán Brüsszelben az Egyesült Államok NATO-nagykövete.

Douglas Lute a szövetség védelmi miniszteri találkozójának előestéjén beszélt erről. Hangsúlyozta: Moszkva döbbenetesen nagy katonai erőket összpontosított az elmúlt hetekben Szíriában a Tartúsz kikötővárosban lévő haditengerészeti és a Latakiában lévő szárazföldi katonai támaszpontján.

"Jelentős és egyre növekvő az orosz hadihajók jelenléte a Földközi-tenger keleti részén, több mint tíz hadihajó van ott, s ez a szokásosnál jóval nagyobb mennyiség" - mondta a nagykövet. Hozzátette: Moszkva az utóbbi hetekben zászlóaljnyi szárazföldi erőt is Szíriába vezényelt tüzérséggel, nagy hatósugarú rakétákkal, légvédelmi felszerelésekkel együtt. A Reuters hírügynökség ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy egy zászlóalj jellemzően mintegy ezer emberből áll.

Szeptember 22-én egyébként a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap online kiadásában az új műholdképek alapján tudni vélte, hogy Oroszország vélhetően két újabb katonai bázist épít Szíriában. A katonai hírszerzési adatok elemzésére szakosodott IHS Jane's cégnek az Airbus csoport egy kereskedelmi műholdas részlegétől beszerzett felvételein egy fegyverraktár és egy katonai létesítmény építése volt látható Latakia térségében. Itt az oroszok korábban létrehoztak egy előretolt légi támaszpontot is, ahol már kéttucatnyi harci repülőgépet, valamint páncélosokat és légvédelmi eszközöket állomásoztatnak - írta az említett forrás.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×